Ünlü turizm adasına  ‘Sıkı yönetim’ geldi

image-15405786711070868278

‘Filipinler’in parti adası’ diye bilinen Boracay, on yılların çevre kirliliğinden temizlenmesi için kapatılmasının ardından kapılarını yeniden turistlere açtı. Ama Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin emriyle ziyaretçi sayısı kısıtlanırken parti yapmak ve kumar oynamak yasaklandı.

Filipinler’in beyaz kum plajlarıyla göz kamaştıran Boracay Adası, yılda 1 milyar dolar gelir getiren turizme on yıllarca kontrolsüz şekilde teslim olmasının ardından, yeniden doğuyor.

1000 hektarlık yüzölçümü olan adanın 700 otel ve restoranın kanalizayonu doğrudan denize vermesi sonucu ‘foseptik çukuruna döndüğünü’ söyleyen Devlet Başkanı Duterte, Boracay’ı 6 aylığına kapatmıştı.

SAHİLDE TAMPON BÖLGE

Cuma günü temizlenmiş ve yeni bir düzene geçmiş halde turizme geri dönen adanın sahil şeridindeki tüm yapılar buldozerlerle yıkıldı ve denizle kara arasında 30 metre genişliğinde bir tampon bölge oluşturuldu.

PLAJDA İÇKİ-SİGARA YASAK

Yeni rejim uyarınca plajlarda sigara ve içki içmek yasaklandı. 1 Mayıs İşçi Bayramı şerefine on binlerce turistin coşkulu katılımıyla düzenlenen ve günlerce süren plaj partileri (namı diğer La Boracay) artık mazi oldu.

Her 6 ölümden birinin nedeni ‘çevre kirliliği’: Savaş, afet ve açlıktan daha çok öldürüyor

KUMDAN KULELER BİLE YASAK

SU SPORLARINA GEÇİCİ YASAK

Tüple dalış, deniz motosikleti, uçurtma sörfü dahil tüm su sporları ikinci bir talimata değin şimdilik yasaklandı.

Bu yasakla ilgili nihai karar, dalgıçlar ve deniz biyologlarının yaptığı araştırmalardan çıkacak değerlendirmelere göre verilecek. Boracay’ın üç kumarhanesi ise, Duterte’nin emriyle kesinkes kapatıldı.

GÜNDE  19.200 TURİSTTEN FAZLASI KALAMAYACAK

 

Exit mobile version