1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. ABD’ye ilk İran resti İspanya’dan

ABD’ye ilk İran resti İspanya’dan

ABD ile İran arasında yaşanan nükleer kriz sonrasında ABD'ye ilk rest çeken Avrupa ülkesi İspanya oldu. Savunma Bakan vekili Margarita Robles, İspanya'nın gönülsüz bir şekilde İran ile ilgili herhangi bir çatışmanın için çekilmek istemediğini söyledi. 

ABD'ye ilk İran resti İspanya'dan
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin İran’a savaş gemisi ve askerlerle gözdağı vermesinin ardından Avrupa’dan ilk tepki İspanya’dan geldi. İspanya Savunma Bakanı Robles, İran ile bir çatışmanın içerisine çekilmek istemediklerini söyledi ve ABD donanmasında yer alan fırkateynlerini çekeceklerini açıkladı.

DONANMADAN AYRILIYOR

İspanya’nın Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, Washington ile İran arasındaki anlaşmazlık sebebiyle Körfeze gönderilen ABD donanmasının içinde geçici olarak yer alan İspanyol firkateyni Méndez Núñez’in 125 mürettebatıyla birlikte bu gruptan ayrılması emrini verdi.

ABD donanması halen Kızıl Deniz ile Hindi Okyanusunu birleştiren Mendez boğazından geçti ve İran Körfezine girmek için Hürmüz boğazına doğru yol almakta.

Bakan Robles, İspanya’nın yalnızca AB ve Uluslararası Teşkilatlara olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek “Biz ortak pozisyonumuzu buradan alırız” dedi.

GEÇİCİ OLARAK DONANMAYA GİRMİŞTİ

İspanya’nın Fırkateyn Mendez Nunez’in Nisan’ın 30’undan 31 Ekim’e kadar sürecek ortak eğitim ve çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla bir yıl önce planlanan bir tatbikat için ABD’nin Lincoln Uçak gemisinin liderliği altındaki filoda geçici olarak yer aldığı, İspanya’nın, ABD donanmasında başka bir gemisinin bulunmadığı kaydedildi. İspanyol gemisinin Akdeniz, Kızıl Deniz, Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi ve Pasifik Okyanusunu geçtikten sonra Kaliforniya’nın San Diego limanına gitmesi planlanmıştı.

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
ABD’ye ilk İran resti İspanya’dan
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!