1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Adana’da termometreler 49’u gösterdi! Uyarı geldi

Adana’da termometreler 49’u gösterdi! Uyarı geldi

Yaz mevsiminin 4 ayı aşırı sıcak ve sürekli yüksek nemli geçen Adana'da bugün meteroloji kayıtları gölgede 41, yol termometreleri ise 49 dereceyi gösterdi.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlgili kurumlar ve uzmanlar ‘Sıcak çarpması’ konusunda uyarılar yaparken, kentte başına devamlı su dökenler, parklarda ağaç gölgelerinde dinlenenler ve sulama kanallarına girenler dikkat çekti. Nemin gün içinde düşük olması hissedilen sıcaklığı fazla artırmadığı ancak, hafta sonuna kadar bölgede geceleri yine yüzde 80’in üzerinde nisbi nem oranı olacağı tahmini yapıldı.

UYARILAR

Uzmanlar, havadaki nisbi nemin terleme sırasında deri üzerinde buharlaşmayı geciktirdiğini, buharlaşmayı sağlayacak ısının vücuttan alındığını ve vücun böylece soğuyabildiğini, nemli ortamın bu nedenle farklı yaşlardaki insanlarda farklı riskler doğurduğuna dikkat çekiyor. 17 yaşındaki bir kimsede ısı krampı (kasılması) halinde görülen etki, 40 yaşındaki bir kimsede ısı yorgunluğu (bitkinliği), 60 yaşın üzerindeki bir kimsede ise ısı/güneş çarpması şeklinde etki yapabildiğne dikkat çekiliyor.

Adana’da termometreler 49’u gösterdi! Uyarı geldi
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!