1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Afganistan’da iki karakola saldırı: 6 ölü

Afganistan’da iki karakola saldırı: 6 ölü

Taliban militanlarının, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinin Kişindeh ve Çaharbulak ilçelerindeki iki polis karakoluna düzenlediği saldırılarda 6 polisin öldüğü bildirildi. 

Afganistan'da iki karakola saldırı: 6 ölü
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belh Valiliği Sözcüsü Munir Farhad, basına yaptığı açıklamada, militanların, Kişindeh ilçesindeki polis karakoluna saldırması sonucu 5 polisin hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırıda bir polisin yaralandığını ifade eden Farhad, bir polisin de örgüt üyelerinin eline esir düştüğünü belirtti.

İKİNCİ SALDIRI DA KARAKOLA

Öte yandan Belh Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Adilşah Adil de militanların, Çaharbulak ilçesindeki polis karakoluna gerçekleştirdiği saldırıda bir polisin yaşamını yitirdiğini, 4 polisin de yaralandığını söyledi.

Adil, saldırının ardından düzenlenen operasyonda çok sayıda örgüt üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Taliban’dan yapılan açıklamada ise saldırılarda 6 polis ile iki komutanın öldürüldüğü iddia edildi.

KABİL/AA

 

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Afganistan’da iki karakola saldırı: 6 ölü
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!