1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Almanya’dan Yemen uyarısı: Felaket olur

Almanya’dan Yemen uyarısı: Felaket olur

Almanya Dışişleri Bakan Heiko Maas, Yemen'deki iç savaşın sona ermesiyle ilgili yürütülen görüşmelerin başarısız olması halinde, insani bir felaketle karşı karşıya kalınabileceğini bildirdi. 

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Heiko Maas, İtalya’nın Milano kentinde, Stockholm’deki Yemen barış görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Yemen’deki iç savaşın sona ermesiyle ilgili görüşmelerin başarısız olması halinde insani bir felaketle ilgili karşı karşıya kalınabileceğine işaret eden Maas, bu konuda tüm taraflara baskı uygulanması gerektiğini vurguladı.

Alman Dışişleri Bakanı, hiçbir engelle karşılaşılmadan insani yardım yapılmasının gerekli olduğuna değinerek, “Aksi halde, birçok insan orada ölecek ve bunu her ne pahasına olursa olsun önlemeliyiz.” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler, 28 milyondan fazla nüfusu olan Yemen’deki durumu “dünyanın en ciddi insani krizi” olarak tanımlıyor.

AA

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Almanya’dan Yemen uyarısı: Felaket olur
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!