1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Çinliler bankaya hücum etti

Çinliler bankaya hücum etti

Çin’in güney batısında yer alan Siçuan eyaletinde vatandaşlar paralarını kurtarmak amacıyla Zigong isimli bankanın şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.  

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlete ait Da zhong adlı internet haber sitesinin Zigong bankasının hissedarlarının bankadan 40 milyar Yuan (yaklaşık 6 milyar dolar ) tutarında kredi çekip kaçtıklarını bildirmesi üzerine halk paniğe kapıldı.

Haber 20 dakika içersinde kaldırılmasına rağmen şubelere hücum eden mudiler paralarını çekmeye çalıştı. Olay üzerine Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu, bankanın bir sorun yaşamadığını bildirdi. Polis, haberi internette yayan bir kişinin tutuklandığını açıklasa da panik sona ermedi.

2001 yılında 1,2 milyon nüfuslu Zigong şehrinde kurulan banka, 32 şubeye sahip. Daha önce Çin’in Şangay kentinde çalışan ve şu anda Tayvan’da akademik araştırmalar yürüten profesör Cao Ji konu hakkında şöyle konuştu:

“Eğer vatandaşlar Zigong bankasına hücum etmişse, bu bize Çin’de yeni bir finansal krizin bu küçük yerel bankalardan başlayacağını gösterir.”

Çin’in aşırı borç ve nakit akışı sorunları yaşayan finans sektörünün toplam büyüklüğü 35 trilyon dolardan fazla. Dünyanın bir yıllık üretimi ise 80 trilyon dolar civarında.

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Çinliler bankaya hücum etti
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!