1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Gizemli anomalilere sahip eski insanlar bulundu

Gizemli anomalilere sahip eski insanlar bulundu

 Phys.org basın bülteninde yer alan açıklamaya göre, Washington Üniversitesi antropologları, Pleistosen döneminden kalma insan iskeletleri arasında gelişimsel anomalileri olan çok sayıda iskelet buldu. 

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 2.6 milyon yıl önce başlayan ve 11.7 bin yıl öncesine kadar süren Pleistosen döneminde Afrika’da ortaya çıkan anatomik çağdağ insanların yeni bölgeler keşfederek bu kıtanın dışına çıktığını belirten araştırmacı Erik Trinkaus’a göre, o dönemde Homo sapiens ve Homo cinsinin diğer türlerinde gelişimsel anomaliler sıklıkla ortaya çıkıyordu.

Çoğunluğu 200 bin yıllık olan 66 iskelet üzerinde inceleme yapan bilim insanı, kol ve bacak kemiklerinin eğriliği, kafatası ve çene deformasyonu da dahil çok sayıda olağandışı anatomik anormallik olduğunu fark etti. Araştırmaları çerçevesinde Trinkaus, toplam 75 anomali tespit etti. Bunların üçte ikisinin şu anda yaşayan insanların yüzde birinden daha azında gözlemlendiği ortaya çıktı. Araştırmacıya göre bu, geçmişte malformasyonların şimdiye göre daha yaygın olduğunu gösteriyor.

Trinkaus, anomalilerin o dönemde çok sık ortaya çıkmasını, yakın akrabalar arasındaki çiftleşmenin yaygın olmasına bağlıyor.

 

Gizemli anomalilere sahip eski insanlar bulundu
0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!