1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Hindistan’da sel bilançosu: 40’tan fazla kişi öldü

Hindistan’da sel bilançosu: 40’tan fazla kişi öldü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan medyasında çıkan haberlere göre, Himachal Pradesh’te 24 kişinin, Uttarakhand’da ise 17 kişinin öldüğü, 20’nin üzerinde kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Sele neden olduğu bölgede rezervuarlar taştı, yollar sel ve heyelanlar nedeniyle kapandı ve yüzlerce insan bölgede mahsur kaldı.

SÜREKLİ SEL UYARISI YAPILDI

Yeni Delhi, Haryana, Pencap ve Uttar Pradesh’te sürekli sel uyarıları yapıldı. Yamuna Nehri de dahil bazı nehirler tehlikeli seviyelere yükseldi. Yeni Delhi hükümeti alçak bölgelerde yaşayan insanlardan güvenli bölgelere geçmelerini istedi.

19-08/20/aw781654_01.jpg

Sel ve heyelanlardan etkilenen bölgelerdeki insanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ederken mahsur kalan insanlar güvenli bölgelere aktarılıyor.

19-08/20/aw781654_06.jpg

İLK KEZ YOĞUN YAĞIŞ ALAN BÖLGELERDE 260’DAN FAZLA ÖLÜM

Hindistan Meteoroloji bölümü, ülkenin kuzey, orta ve doğu bölgelerinde yağışın devam edeceği konusunda vatandaşları uyardı.

19-08/20/aw781654_04.jpg

Hindistan’ın çoğu kesimi Ağustos ayında şiddetli yağışlara maruz kaldı. Ülkenin ilk kez yoğun yağış alan orta ve batı bölgesindeki Kerala, Karnataka, Gujarat ve Maharashtra’da 260 kişiden fazla insan hayatını kaybetti.

YENİ DELHİ/İHA

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Hindistan’da sel bilançosu: 40’tan fazla kişi öldü
Yorum Yap

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!