1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Irak, aileleri DEAŞ üyesi 33 çocuğu Rusya’ya iade etti

Irak, aileleri DEAŞ üyesi 33 çocuğu Rusya’ya iade etti

Irak Dışişleri Bakanlığı, aileleri terör örgütü DEAŞ’a katılan 33 çocuğun Rusya’ya iade edildiğini açıkladı. 

Irak, aileleri DEAŞ üyesi 33 çocuğu Rusya’ya iade etti
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Rusya’nın Bağdat Büyükelçiliği koordinasyonuyla aileleri DEAŞ’a katılan 33 çocuğun 5 gün önce Rusya’ya iade edildiği belirtildi. Açıklamada, ülkede kalan diğer çocukların ise Adalet Bakanlığı ve güvenlik yetkilileriyle koordinasyon içerisinde ülkelerine iade etme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Vatandaşları terör örgütü DEAŞ’a katılan ülkeleri vatandaşlarının iadesi için daha fazla çaba harcamaya davet eden Irak Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, mahkumiyet sürelerini tamamlayan kadın ve çocuklarının ülkelerine teslim edilmesi için diplomatik kanalların çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanlığı daha önce, aileleri DEAŞ’a katılan çocukları Rusya, Tacikistan, Azerbaycan, Almanya, Fransa, Gürcistan, Belarus, Finlandiya, Ukrayna ve Türkiye’ye iade etmişti.

IRAK / İHA

 

 

 

Irak, aileleri DEAŞ üyesi 33 çocuğu Rusya’ya iade etti
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!