1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Japonya’dan Rusya’ya protesto notası

Japonya’dan Rusya’ya protesto notası

Japonya, tartışmalı adalar çevresinde tatbikat düzenlemeyi planlayan Rusya'ya protesto notası verdi. 

Japonya'dan Rusya'ya protesto notası
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya, ülkenin kuzeyindeki tartışmalı adalar çevresinde askeri tatbikat düzenlemeyi planlayan Rusya’ya protesto notası verdi.

Kyodo’da yer alan habere göre, Kabine Başsekreteri Suga Yoşihide, Kunaşiri Adası açıklarında 6 günlük tatbikat yapacağını bildirmesinin ardından Rusya’ya protesto notası verildiğini kaydetti.

Suga, Başbakan Abe Şinzo’nun eylül başında Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenecek ekonomik foruma katılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade ederek Japon ve Rus liderlerin bu konularla ilgili yüz yüze görüşmeler yapması gerektiğine işaret etti. Japonya nisan ayında Rusya’ya benzer bir protesto notası vermişti.

KURİL ADALARI SORUNU NEDİR?

Rusya ve Japonya, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Rusların Kuril Adaları, Japonya’nın ise Kuzey Bölgeleri olarak adlandırdığı toprak parçası konusundaki uyuşmazlık nedeniyle resmi barış anlaşması imzalayamamıştı.

Sovyetler Birliği, 1949’da işgal ettiği adalarda yaşayan tüm Japon vatandaşlarını sınır dışı etmişti. Barış anlaşmasının imzalanması için ilk olarak 2014 yılının başında düzenlenen müzakereler ise Ukrayna krizi nedeniyle dondurulmuştu. Söz konusu bölge, Pasifik Okyanusu’nda bulunan Iturup, Kunaşiri, Şikotan ve Habomai adalarından oluşuyor.

ANKARA/AA

 

Japonya’dan Rusya’ya protesto notası
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!