1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Kenya ve Somali arasındaki gerginlik tırmanıyor

Kenya ve Somali arasındaki gerginlik tırmanıyor

Kenya ve Somali arasındaki gerginlik tırmanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Somali Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kenya hükümetinin bazı milletvekili ve bakanların pasaportlarına el koyarak gözaltına almasının ve bu kişileri Mogadişu’ya geri göndermesinin endişe verici olduğu aktarıldı.

Mogadişu-Nairobi arasında başlayan doğrudan uçuşların ek güvenlik önlemleri nedeniyle askıya alınmasına da tepki gösterilen açıklamada, “Bu icraatlar Kenya ve Somali arasındaki var olan komşuluk ilişkisiyle uyuşmamaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kenya hükümetine bu eylemlerin istikrarı bozacak etkilerini düşünme çağrısı yapılarak, Somali’nin Kenya vatandaşlarını ve yetkililerini ülkesinde memnuniyetle karşılayacağı belirtildi.

Hafta başında Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı’na varan Somalili üst düzey siyasetçi ve diplomatların vize almaları gerektiği ileri sürülerek ülkeye girişinin engellendiği ileri sürülmüştü.

İki ülke, Hint Okyanusu’na bakan ve zengin petrol ve gaz yataklarına sahip olduğu ileri sürülen kıyılar üzerinde uzun süredir anlaşmazlık yaşıyor.

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Kenya ve Somali arasındaki gerginlik tırmanıyor
Yorum Yap

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!