1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Mac’lerde güvenlik açığı

Mac’lerde güvenlik açığı

MAC'lerde ortaya çıkan bir güvenlik açığı nedeniyle Zoom isimli video konferans uygulamasının yüklü olduğu sistemlerde kamera kullanıcılardan habersiz aktif hale gelebiliyor. 

Mac'lerde güvenlik açığı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zoom uygulamasında yer alan güvenlik açığı, özellikle de güvenilir olmayan ve kötü amaçlı hazırlanan web sayfalarının kullanıcılarının bilgisi dışında kameralarına erişmesini sağlıyor. Dünya genelinde 750 binden fazla kullanıcısı bulunan Zoom, bu nedenle pek çok şirket için büyük bir tehdit halini almış durumda.

Zoom’un ana makinenin arka plan işlemi olarak yerel bir web sunucusu oluşturması ve çalıştırması nedeniyle ortaya çıkan güvenlik açığının 4.4.4 Mac uygulama sürümünde de bulunduğu belirtildi. 

İSTANBUL / DHA

 

 

 

Mac’lerde güvenlik açığı
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!