1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Macron’dan ‘Sarı Yelekliler’ açıklaması: Değişim değil, kaos istiyorlar

Macron’dan ‘Sarı Yelekliler’ açıklaması: Değişim değil, kaos istiyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Arjantin’deki G-20 Zirvesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Paris’te düzenlenen ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerine dair konuştu.

Macron, “Protestoya her zaman saygı duyarım, muhalifleri her zaman dinleyebilirim ancak şiddeti hiçbir zaman kabul edemem” dedi.

Macron, sosyal medya hesabından da gelişmelere dair mesajlar paylaştı. Paris’te yaşananların meşru bir öfkenin barışçıl bir ifadesi olmadığını vurgulayan Macron, hiçbir şeyin polise yönelik saldırıya, iş yerlerinin yağmalanmasına, kamu ve özel binaların yakılmasına, yoldan geçen insanlar ve gazetecilerin tehditlere maruz kalmalarına ve Zafer Takı’nın tahrip edilmesine gerekçe olmadığını belirtti.

“Bu şiddetin failleri değişim istemiyor, iyileştirme istemiyorlar, kaos istiyorlar diyen Macron, “Savundukları davaya ihanet ediyorlar. Kimlikleri tespit edilip adalet tarafından yargılanacaklar. Yarın döndüğümde ilgili bakanlarla görüşme yapacağım. Protestoya her zaman saygı duyarım, muhalifleri her zaman dinleyebilirim ancak şiddeti hiçbir zaman kabul edemem” ifadesini kullandı.

 

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Macron’dan ‘Sarı Yelekliler’ açıklaması: Değişim değil, kaos istiyorlar
Yorum Yap

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!