1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Mozambik’te bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 217’ye çıktı

Mozambik’te bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 217’ye çıktı

Mozambik Toprak ve Çevre Bakanı Celso Correia, ülkeyi vuran İdai Kasırgası’nda hayatını kaybedenlerin sayısının 217’ye ulaştığını, 15 bin kişinin kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Mozambik'te bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 217'ye çıktı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yardım kuruluşları, İdai Kasırgası’nın vurduğu Mozambik’te sel felaketi yüzünden çatılarda ve ağaçlarda mahsur kalan insanlara ulaşmak için zamanla yarışıyor.

Mozambik’in dördüncü en büyük şehri Beira’da bulunan yardım ekipleri sadece 2-3 günlük içme suyunun kaldığını bildirdi. Tıbbi kuruluşlar yiyecek ve su kıtlığının hastalıklara davetiye çıkaracağı konusunda uyardı.

İdai Kasırgası, geçtiğimiz Perşembe günü Mozambik’in Sofala vilayetine bağlı liman kenti olan Beira’ya girdi. Saatte 170 kilometre esen rüzgarlar Zimbabve ve Malawiye doğru ilerledi.

MAPUTO/İHA

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Mozambik’te bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 217’ye çıktı
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!