1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Mozambik’te kolera tehdidi

Mozambik’te kolera tehdidi

Idea Kasırgası'nın vurduğu Mozambik'teki kolera tehdidine ilişkin bilgi veren Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Wightwick, şimdiye kadar 5 kolera vakasına rastlanıldığını, önlem olarak 900 bin kolera aşısının yapılacağını açıkladı. 

Mozambik'te kolera tehdidi
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasırga ve selin vurduğu Mozambik’teki kolera tehdidine ilişkin bilgi veren Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi David Wightwick, şimdiye kadar 5 kolera vakasına rastlanıldığını, önlem olarak 900 bin kolera aşısının yapılacağını açıkladı.

Beria Havaalanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Wightwick, ülke genelindeki genel kolera tehdidine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

MOZAMBİK’TE KOLERA TEHDİDİ

Resmi verilere göre Mozambik’te 5 kolera vakasına rastlandığını aktaran Wightwick, tedbir amaçlı yaşanan bütün ishal vakalarının kolera olarak değerlendirileceğini bildirdi.

Kolerayla mücadele kapsamında 9 tedavi merkezinin kurulduğunu, 7’sinin de kurulma aşamasında olduğunu söyleyen Wightwick, “Kolera tedavi merkezleri kuruluyor. Gelecek hafta aşılama kampanyası başlatılacak. 900 bin aşının pazartesi günü gelmesini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı da çarşamba günü aşı uygulamasına başlayacak. Konu hakkında detaylı planlama yapılıyor.” diye konuştu.

Kolerayla mücadelede izlenecek yol haritasına ilişkin de bilgi veren Wightwick, ilk etapta aşılama yapılacağını, Mozambik halkının da hastalığa karşı bilinçlendirileceğini ifade etti. Wightwick, yeni kolera oluşumunun engellenmesi için de tedbir alınacağını aktardı.

“ÖLÜM OLDUĞU BİLGİSİNİ ŞU AN TEYİT ETMİYORUZ”

Koleradan hayatını kaybeden olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Wightwick, “Koleradan ölüm olduğu bilgisini şu an teyit edemiyoruz.” dedi.

Kolerayla mücadelede ana amacın durumun kontrol altına alınması olduğuna işaret eden Wightwick, “Lojistik olarak tüm etkilenen bölgeleri desteklemek en zor iş. Durumun tamamını düşününce hala yapılacak işimiz var.” diye konuştu.

Wightwick, Mozambik Sağlık Bakanlığı bünyesinde koleraya karşı detaylı çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

AA

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Mozambik’te kolera tehdidi
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!