Kocaelispor, bu sezon Süper Lig’den eksi puanla düşen ve maddi anlamda zor günler geçiren Adana Demirspor ile bir hazırlık maçı yapacak. Bu özel karşılaşmadan elde edilecek tüm gelirlerin Adana Demirspor’a aktarılacağı bildirildi.
Mali zorluklara rağmen, “şehrin asi çocukları” takımlarını bir gün bile yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz sezondan bu yana devam eden yönetim krizine karşı eleştirilerini sürdüren taraftarlar, bir yandan da kulüplerine olan sevgilerini sırtlamaya devam ediyor. Taraftar gruplarından Şimşekler Grubu, kulüpleri için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya, yalnızca Adana Demirspor taraftarları tarafından değil, Kocaelispor, Konyaspor, Zonguldakspor gibi birçok farklı takımın taraftarları tarafından da yüksek oranda destek gördü.
Bu dayanışma, geçmişte yaşanan bir başka fedakârlığı da hatırlattı. Yıllar önce mali sıkıntılar sebebiyle kapanma riskiyle karşı karşıya kalan Kocaelispor’a ilk destek veren kulüplerden biri yine Adana Demirspor olmuştu.
Sosyal medyada bazı Kocaelispor taraftarları, maç günü stat çevresinde ADS Store ürünlerinin satışa sunulmasını talep ediyor. Ancak taraftarlar, kulüp yönetiminin bu anlamlı öneriyi de her zaman olduğu gibi görmezden geleceğini düşünüyor.
Maça yoğun ilgi olması bekleniyor. Ancak stadyumun bu karşılaşmaya ne kadar hazır olduğu merak konusu. Saha yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, stadyuma bağlanacak olan tramvay hattının henüz tamamlanmadığı bildirildi. Yapılan açıklamalara göre, hattın 11 Ağustos’tan önce hizmete açılması planlanıyor.

