1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Sel, Çin’i yıkıp geçti: En az 49 ölü, 14 kişi ise hala kayıp

Sel, Çin’i yıkıp geçti: En az 49 ölü, 14 kişi ise hala kayıp

Çin’de haziran ayının başından beri etkili olan şiddetli sağanaklar yüzünden en az 49 kişi hayatını kaybetti, kaybolan 14 kişiden ise hala haber alınamıyor. 

Sel, Çin'i yıkıp geçti: En az 49 ölü, 14 kişi ise hala kayıp
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de haziran ayının başından beri etkili olan şiddetli sağanaklar nedeniyle en az 49 kişinin hayatını kaybettiği ve 14 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Çin Afet Azaltma Komitesinden yapılan açıklamada, sel nedeniyle 7 binden fazla ev yıkıldı, 300 bin kişi de tahliye edildi.

19-06/13/aw727304_01.jpg

EKONOMİK ZARAR 1,4 MİLYAR DOLAR

Komitenin, sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1,4 milyarlık dolarlık ekonomik zarar tahmin ediliyor.

19-06/13/aw727304_02.jpg

Sel, su baskınları ve toprak kayması 8 şehirde 4,5 milyondan fazla insanı etkiledi. Su kaynaklarından sorumlu bir yetkili ise 22 şehirde 6 milyon 750 bin insanın yağmurdan etkilendiğini ve bu yılda selde  83 kişinin öldüğünü belirtti.

PEKİN/İHA

Sel, Çin’i yıkıp geçti: En az 49 ölü, 14 kişi ise hala kayıp
0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!