1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Zimbabve’de petrol protestoları nedeniyle internet yasaklandı

Zimbabve’de petrol protestoları nedeniyle internet yasaklandı

Petrol fiyatlarının yükselmesi ve ekonomik kriz nedeniyle günlerdir gösterilerin devam ettiği Zimbabve'de internet erişimi ikinci kez durduruldu. 

Zimbabve'de petrol protestoları nedeniyle internet yasaklandı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkenin en geniş internet operatörü Econet Wireless, “Hükümetin kararıyla ikinci bir talimata kadar internet bağlantısını kestik.” açıklamasını yaptı.

Şirket açıklamasında ayrıca, kesinti kararının yasal olduğu ve bu karara uymaları gerektiğinin altını çizdi.

Econet Wireless, internet kesintisine hükümet karşıtı protesto gösterilerinin neden olduğunu belirterek, kullanıcılarından özür diledi.

NE OLMUŞTU?

Zimbabve’de, petrol fiyatlarındaki artışın protesto edildiği ve 5 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerin ardından dün ülkede sosyal medya sitelerine yasak konulmuştu. Ülkedeki hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle internet bağlantısı bu hafta içinde bir gün boyunca kesilmişti.

 

Zimbabve’de petrol protestoları nedeniyle internet yasaklandı
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!