1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. 2020 Teknolojisi Dolu Dolu Geliyor

2020 Teknolojisi Dolu Dolu Geliyor

featured
Yapay Zeka
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgisayarlardan internete, akıllı telefonlardan insansı robotlara kadar son yıllarda hızlı gelişmeler oldu. Geçmiş yıllarda bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan o inanılmaz teknoloji artık günümüzde hayatımızın bir parçası oldu. 2010 ile 2020 yılları arası teknoloji açısından oldukça hareketliydi. Yani 2020 teknolojisi dolu dolu geliyor.

Birçok endüstri kendini ve bakış açısını teknoloji ile entegre etmiş durumdadır. Sağlık, eğitim, finans alanlarında teknoloji ve yapay zekanın kullanımı kaçınılmaz oldu. Hatta önümüzdeki yıllarda dijital para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesi daha hızlı hale gelecek. 2019 yılı itibariyle 5G, blok zincir ve yapay zekâda gelişmeler gibi birçok yenilik tanıtıldı. Yapay zeka, makine öğrenimi ve derin öğrenme gelecekte daha geniş kullanım alanı bulacak.

2020 Yılında Teknolojide Yaşanacak Gelişmeler Neler?

ABD ve Çin arasındaki teknoloji savaşı daha çetin hale gelecek. Çin liderliğindeki teknoloji şirketleri -Çin hükümetinin ve Softbank Vizyon Fonu gibi girişim fonlarının desteği ile- 2020’lerde yeniliğin lideri olarak Silikon Vadisi’nin yerine alacak gibi gözüküyor. Huawei’den ByteDance’e (TikTok), Didi’ye Çin, 5G’de küresel pazar payı, tüketici uygulamaları, E-ticaret, mobil ödemeler ve sürüş paylaşımı gibi teknoloji için çekişme devam edecek.

Nokia, Ericsson ve Huawei gibi teknoloji devleri, küresel 5G ağının hızlı bir şekilde gelişmesi için çalışıyor. Dünyanın en iyi Android telefon üreticileri, şimdiden 5G destekleyen telefonları piyasaya sürüyor. Ancak güvenlik sorunlarıyla karşılaşacak ve iyileşmesi yavaş olacak. Veri ihlalleri ve veri manüpilasyonu artacak. 

5G teknolojisinden biraz farklı olan ama birlikte kullanılabilen Wi – Fi6’da 2020 yılında piyasaya hızlı bir giriş yapacak. 2020’lerin ana eğilimlerinden biri, Apple, Google ve Amazon olacak.  Artan reklam geliri ile Amazon, AWS’ye daha az bağımlı olacak ve Ar-Ge’ye yalnızca Microsoft, Huawei, Google, Alibaba ve Apple gibi şirketlerin ve hatta birkaçının takip edebileceği şekilde odaklanabilecektir.2020’lerde Amazon, JD ve Alibaba diğerleri arasında otonom dağıtım sistemleri icat edecek. Burada drone teslimatı, otonom olarak çalışan araçlar, robotlar tarafından optimize edilen yeni lojistik türleri ile birlikte çalışacak.

Sosyal medya, önümüzdeki yıllarda yine hızla gelişmeye devam ediyor. Influencer pazarlama daha dürüst ve güvenilir olacak. Geçici içerik ve mikro video daha deneyimsel olacak. Sosyal medya ve uygulama içi satın alımlar daha fazla kaynaştıkça sosyal ticaret daha yaygın hale gelecektir. Tüm bu gelişmelerle beraber siber dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı da baş gösterecek.

Bizce 2020 teknolojisi dolu dolu geliyor ama Kanada’da The Last Future şirketi içerik üreticisi Micheal Spencer’a göre; 2020’ler, hayatımızın teknolojiden nasıl etkilendiği konusunda büyük bir fark açısından 21. yüzyılın en etkili dönüştürücü on yılı olabilir ve yaşamak heyecan verici ve korkutucu bir zamandır. 2020’ler hayalperestleri ve taklitçileri gerçek yenilikçilerden ayıracak ve her saniyesini ele alacağız.

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
2020 Teknolojisi Dolu Dolu Geliyor
Yorum Yap

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!