1. Haberler
  2. 3. SAYFA
  3. El-Rekban mülteci kampında Suriyeli bir kadın kendini yaktı

El-Rekban mülteci kampında Suriyeli bir kadın kendini yaktı

Esad rejiminin kuşatması altındaki El-Rekban mülteci kampında Suriyeli bir kadın intihar girişimde bulundu. 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Suriyeli kadının, çocuklarının açlığına dayanamayarak kendini yaktığı belirtildi. Rejim güçlerinin kuşatmasındaki kampta, iç savaş nedeniyle Deyrizor, Humus'un doğusu, Humus çölü, Rakka ve Şam'ın bazı bölgelerinden kaçan siviller barınıyor. 

El-Rekban mülteci kampında Suriyeli bir kadın kendini yaktı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürdün-Suriye sınır bölgesindeki El-Rekban mülteci kampında zor hayat şartlarına dayanamayan Suriyeli bir kadın kendini yakarak intihar girişiminde bulundu.

AĞIR YANIKLAR OLUŞTU

Rekban mülteci kampı basın sorumlusu Ömer el-Hımsi, yaptığı açıklamada, Rekban mülteci kampında 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Suriyeli bir kadının çocuklarının açlığına dayanamayarak kendini yaktığını söyledi.

Kamptaki sağlık sorumlusu Şukri Şihab ise intihar girişiminde bulunan kadının hayatta olduğunu ancak ağır yanıklar aldığını, tedavisinin Ürdün’de sürdüğünü açıkladı.

ESAD REJİMİ BM YARDIMLARINI DA ENGELLİYOR

Beşşar Esad rejimi, Suriye’nin Ürdün sınırında yaklaşık 60 bin sivilin barındığı Rekban Kampı’na son bir yıldır hiçbir gıda ve tıbbi malzeme girişine izin vermiyor. Birleşmiş Milletler’in (BM) gündemindeki kampta yaşayan çocuklar, ‘ölüm kampında’ hayatta kalmak için yardım bekliyor. Rejim güçleri ayrıca BM yardımlarının kampa ulaşmasını da engelliyor.

Rekban Kampı, Suriye’nin Ürdün sınırındaki çöl bölgesinde yer alıyor. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki kamp, çöl ortasına kurulmuş derme çatma çadırlar ve çamurdan yapılma barınaklardan ibaret.

Rejim güçlerinin kuşatmasındaki kampta, iç savaş nedeniyle Deyrizor, Humus’un doğusu, Humus çölü, Rakka ve Şam’ın bazı bölgelerinden kaçan siviller barınıyor.

AA

El-Rekban mülteci kampında Suriyeli bir kadın kendini yaktı
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!