1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Resim ve minyatür ‘Detay’da

Resim ve minyatür ‘Detay’da

Ressam Reha Yalnızcık ve Minyatürist Raif Aydın’ın çalışmaları ‘Detay’ adı verilen sergide bir araya getirildi. 40 eserden oluşan projede, resim ve sulu boya etkileri taşıyan büyük ebatlı resimler minyatürle harmanlandı. Aydın sıradışı çalışmayı anlattı: Tabloların detaylı minyatürlerle birleşmiş olması iyi karşılandı. Bazı çevrelerce minyatürün farklı bir gözle görülmesini sağladı. 

Resim ve minyatür ‘Detay’da
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ressam Reha Yalnızcık ve Minyatürist Raif Aydın’ın son dönem çalışmalarından oluşan yaklaşık 40 eserin yer aldığı ‘Detay’ isimli sergi, Artev Sanat Galerisi’nde açıldı. Reha Yalnızcık, sergide son dönem resimlerinin sergilendiğini belirterek “1983 yılında ‘Hayalimdeki İstanbul’ adıyla bir sergi yapmıştım. O temanın devamı niteliğinde bir İstanbul eserim de sergileniyor. Son dönemde genelde doğa resimleri yapıyorum, onlar daha çok yer alıyor” dedi. Yalnızcık, hayatının sanatla bütünleştiğini anlatarak, ressam olmayı küçük yaşlarından itibaren istediğini ifade etti. 

19-04/30/2.jpg
Reha Yalnızcık

Minyatür sanatçısı Raif Aydın da sergide kendi sanat hayatının orta ve son dönemine ait 22 eserinin yer aldığını kaydederek “Orta dönem çalışmalarım biraz daha klasik döneme yakın çalışmalar, ancak son dönemde ise belli bir süreç içinde gelişen resim ve sulu boya etkileri taşıyan, bunları minyatürle harmanlayan daha büyük ebatlı çalışmalar yer alıyor. Tabii bu zaman içinde gelişti” diye konuştu.

19-04/30/1.jpgRaif Aydın

Aydın, bundan sonraki çalışmalarında resim etkisi biraz daha fazla görülse de minyatürün ana unsur olmaya devam edeceğini aktararak, şunları kaydetti: “Özellikle son dönem çalışmalarındaki resim etkileri insanlara çok farklı geldi. Bunun yanında çok detaylı minyatürlerle birleşmiş olması da iyi karşılandı. Bazı çevrelerce minyatürün farklı bir gözle görülmesini de sağladı. Bu benim içinde güzel bir geri dönüş oluyor. 30’un üzerinde sergide eserlerim yer aldı ancak son dönemde daha kalabalık sergilerden biraz uzaklaştım. Üretim oldukça yavaş, bir minyatür çalışmasını bitirebilmek ortalama 4-5 ayı bulabiliyor. Genelde 2 yıllık döngüler içinde sergiler yapabiliyoruz.”

Sergi, 15 Mayıs’a kadar salı-cumartesi günleri arasında görülebilecek.

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Resim ve minyatür ‘Detay’da
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!