1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Melisa Kesmez’in oldu

Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Melisa Kesmez’in oldu

 Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 65’incisinin sahibi, Nohut Oda adlı kitabıyla Melisa Kesmez oldu. 

Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Melisa Kesmez'in oldu
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğan Hızlan’ın Başkanlığı’nda toplanan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan Sait Faik Hikâye Armağanı Jürisi, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:

“Değerli yazar Melisa Kesmez, Nohut Oda adlı öykü kitabında insan ilişkilerinin karmaşıklığını, sarıp sarmalayan sıcaklığını ve nefessiz bırakan boğuntusunu telaşsız, duru bir üslupla anlatmayı başarmıştır.”

1955’te Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın kurduğu Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, 1964’ten bu yana Darüşşafaka Cemiyeti veriyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin önde gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâyeyi seçerek “Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikâye Mükâfatı”nı veriyor.

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Melisa Kesmez’in oldu
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!