1. Haberler
  2. 3. SAYFA
  3. Tokat’ta Zile Huzurevi’nde 17 günde 10 ölüm

Tokat’ta Zile Huzurevi’nde 17 günde 10 ölüm

Tokat'ın Zile ilçesinde faaliyet gösteren Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılardan 10'unun 17 gün içinde öldüğü ortaya çıktı. Zile Kaymakamı'na ocak ayı sonunda ulaştırılan tutanağa göre, ölümlerin üst solunum yolu enfeksiyonu ile alakalı olduğu ifade edildi. Öte yandan konuya ilişkin herhangi bir soruşturmanın yapılmadığı öğrenildi. 

Tokat'ta Zile Huzurevi'nde 17 günde 10 ölüm
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Zile ilçesinde faaliyet gösteren Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılardan 10’unun 17 gün içinde yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, tutanakta 10 kişinin birden ölmesinin huzur evi yönetimince ülkedeki üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlandığı ifade edildi.

Huzurevi Müdür Vekili Ali Pilavcıoğlu imzası ile Zile Kaymakamı Kubilay Ant’a ocak ayı sonunda ulaştırılan tutanakta 17 gün içinde 10 yaşlının yaşamını yitirdiği belirtildi. Kurum hemşiresi ile aile hekimi tarafından da imzalanan tutanak ile geride kalan hastaların özellikle KOAH ve astım hastaları olduğu bilgisi verilirken, ayrıca huzurevinde enfeksiyon olup olmadığının araştırılması için Zile Devlet Hastanesi Enfeksiyon Komitesi’nin görevlendirilmesi istendi. Ancak bu talebin dikkate alınmadığı, aradan geçen 4 ayda huzurevinde enfeksiyon incelemesi yapılmadığı ortaya çıktı.

Huzurevinde 17 gün içinde 10 yaşlının yaşamını yitirmesi ile ilgili herhangi bir soruşturmanın ise yapılmadığı öğrenildi.

Tokat’ta Zile Huzurevi’nde 17 günde 10 ölüm
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!