Gazprom Türkiye’ye gaz sevkiyatını yüzde 43 düşürdü

Gazprom Türkiye’ye gaz sevkiyatını yüzde 43 düşürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus doğalgaz şirketi Gazprom’un yılın 1. çeyreği ile ilgili hazırladığı raporda, Türkiye’nin bu dönemde gaz tedarikini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 kısarak, 4.522 milyar metreküpe düşürdüğü ifade edildi.

KRİZ NEDENİYLE ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Söz konusu rakamın son 10 yılın tedarik edilen en düşük gaz miktarı olduğu belirtiliyor. Rapora göre Gazprom, geçtiğimiz yılın aynı döneminde Türkiye’ye 7.917 milyar metreküp gaz tedarik etmişti.

Türkiye’nin geçtiği kriz dönemi nedeniyle ekonomideki alım gücü düşüyor. Diğer yandan enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin avantajlarından faydalanan Ankara, Azerbaycan’dan gaz alımlarını artırıyor. Türkiye’nin dünya pazarından sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımlarında da artış görülüyor.

PUTİN VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen nisanın başlarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında Ankara’nın Rus gazı için belli bir fiyat üzerinde durduğunu, Gazprom’unsa piyasadaki fiyatlardan yola çıkarak ‘farklı çözümler önerdiğini’ açıklamıştı.

Gaz fiyatlarının Rus doğalgaz şirketi Gazprom’un iradesiyle oluşmadığına dikkat çeken Putin, “Fiyatlar piyasa koşullarına göre oluşuyor. Piyasadaki fiyat, Gazprom tarafından tayin edilmiyor. Burada sorunlar var, Türk dostlarımız ticari gerekçelerle bir takım formatlar üzerinde duruyor, Gazprom farklı çözümler sunuyor. Fakat her şeye rağmen çözümler bulunacak. Onları arayıp bulacağız, çünkü Türkiye pazarına değer veriyoruz” demişti.

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Gazprom Türkiye’ye gaz sevkiyatını yüzde 43 düşürdü

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!