1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Fransa ziyareti öncesinde AB’ye net mesaj: Yeni sayfa açmak istiyoruz

Fransa ziyareti öncesinde AB’ye net mesaj: Yeni sayfa açmak istiyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye olarak Avrupa Birliği (AB) üyeliğini bir stratejik hedef olarak görüyoruz. Ancak son yıllarda bu konuda farklı sebeplerle çok fazla ilerleme kaydedilemedi. Bu sıkıntıları aşmak, yeni bir sayfa açmak ve yeni fasılların açılmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyareti öncesi France 24’e açıklamalarda bulundu.

Fransa ziyaretinde Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ele alınacağını belirten Kalın, “Siyasi geçişe yönelik çalışmalar devam ederken, Astana ve Cenevre süreçlerini birbirine daha yaklaştırmaya ve bunları Birleşmiş Milletler şemsiyesinin altına yerleştirmeye gayret ediyoruz. Ziyaret kapsamında bu konuyu görüşeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“YENİ FASIL…”

Kalın, Irak’taki güvenlik koşulları ve terörle mücadele gibi diğer bölgesel meselelerin de Paris’te konuşulacağını kaydetti. Türkiye-AB ilişkileri hakkında bir soruya yanıt veren Kalın, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye olarak AB üyeliğini bir stratejik hedef olarak görüyoruz. Ancak son yıllarda bu konuda farklı sebeplerle çok fazla ilerleme kaydedilemedi. Bu sıkıntıları aşmak, yeni bir sayfa açmak ve yeni fasılların açılmasını sağlamak istiyoruz.”

Fransa ziyareti öncesinde AB’ye net mesaj: Yeni sayfa açmak istiyoruz
+ - 0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!