1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. İDO, 500 milyon dolarlık borcunu yapılandıracak

İDO, 500 milyon dolarlık borcunu yapılandıracak

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), deniz araçları ve ekipmanları satın almak için aldığı 500 milyon dolarlık krediyi yeniden yapılandırmak için kreditörlerle görüşmelere başladı. 

İDO, 500 milyon dolarlık borcunu yapılandıracak
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Refinitiv servislerinden Loan Pricing Corporation’da (LPC) yer alan ve borç yapılandırma danışmanlarına dayandırılan haberde, şirket deniz araçları ve ekipman satın almak için 500 milyon dolara kadar borç aldı. Ancak gelirleri TL cinsinden olduğu için borçlarını geri ödemekte zorlandı.

Şirketin kreditörleri borç yeniden yapılandırma görüşmeleri için Lazard’ı yetkilendirdi. İDO, LPC’nin konu hakkındaki sorulara cevap vermedi.

İDO kredi yapılandırma görüşmeleri yaptığı bankaların tavsiyesi ve yabancı ortağı Souter’in talebi doğrultusunda tüm zarar eden hatlarını durdurma kararı aldığını Kasım ayında duyurmuş, ardından da, yetkili mercilerle görüşmeler devam ederken yolcuların mağdur edilmemesi için iç hat seferlerine devam edeceğini açıklamıştı.

 

İDO, 500 milyon dolarlık borcunu yapılandıracak
0

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!