ÇamVe Sakura Ağaçları.
Çam ağaçları
Bulundukları çevreye temiz hava sağlayan ve özellikle kronik akciğer hastalarının tercih ettiği çam ağaçları hem yetiştirmesi hem de bakımı kolay olan ağaçlardır. Yaz kış yapraklarını dökmeyen bu ağaçlar bal arılarının da uğrak yerleri arasındadır. Yurdumuzun bal ihtiyacının %90 nı çam ağaçlarından elde edilir.
Dikenli bir yapısı olan Çam ağaçları yağmur ormanlarında yetişebildiği gibi çöl iklimine de uyum sağlayabilirler. Ömürleri uzundur, hatta 100-120 sene yaşayan türleri vardır. Bal, kereste, reçine imalatının kaynağıdır ve ülke ekonomisine katkıları oldukça fazladır
Çam Ağaçlarının Birçok Türü Vardır.
*Sarı Çam
*Kızıl Çam
*Ak Çam
*Kara Çam
*Köknar
Gibi isimleri olan bu ağaçların hepsi aynı aileden olmalarına rağmen türlerine has özellikleri ile tanınırlar ve isimlendirilirler.
Sakura Ağaçları
Japon kültüründe çok ayrı bir yeri olan Sakura ağaçları emsalsiz güzellikleri, harika renkleri ile çok rağbet gören ağaçlardır. Joponlar için Sakura, anlamı çok duygu yüklü olup, halk arasında ayrı bir yeri vardır. Mükemmel güzelliği “zahmetsiz ölümü” simgeler.
İlk baharın müjdeleyicisi olan Sakura ağaçlarının bir diğer ismi de Japon kirazı ağacıdır. Genelde 3 ile 16 metre kadar boy atarlar. Sert meyveleri vardır. Meyveleri insanlar tarafından yenmez lâkin kuşlar için güzel bir menüdür.
Bahar aylarında pembe çiçek açarlar bu güzelim renkler sonbahara doğru sararmaya başlar. Çiçekleri evleri ve davetleri süsleyen Sakuralara ağacının güzel çiçekleri dekoratif organizasyonların gözbebeğidir.
Sadece Japonya’da yetiştirilen Sakura ağacının Japonlarca milli bir anlamı olması sebebiyle başka ülkelerde yetiştirilmesi engellenmiştir. Fidelerinin yurt dışına çıkarılması yasaktır. Sadece dost oldukları ülkelere hediye babında bir miktar takdim etmektedirler.
Türkiye de bu dost ülkeler arasındadır.